Hoe maak je verjongende?

Toko Soest

op het moment van schrijven (mei 2008) heeft het traditionele Turks-Nederlandse restaurant een veel grotere menukaart dan veel van zijn Chinese tegenhangers. In zo’n groot land als Nederland kun je het je namelijk niet veroorloven zonder eten te zitten. Bovendien kun je het toko restaurant niet elke dag bezoeken, dus moet je je bezoek rond een van deze tijdstippen plannen.

Hier zijn drie van de interessantere items op het menu: Ikan Bakar: elkutubularis een voorgerecht van garnalen in een complexe siroop op smaak gebracht met rijst en specerijen. Het is een van de populairste gerechten in Turkije. Ikan Goorines: Dit zijn ook belangrijke delicatessen. Het gerecht gaat terug op de traditionele manier waarop Ikan Goorines worden opgediend. Vroeger (14e eeuw) bereidden de mensen het voedsel door het in water te koken. Daarna gooiden ze het water weg en aten ze de rijst van de rijst en de verschillende groenten. Dit is ook een gerecht dat vooral bekend is om het gebruik van bredagen, dat bederf tegengaat en een zoete smaak heeft. U kunt dit gerecht proberen bij Ika bars in Kalecik in Antalya.

K Dream andarsilik: Het eerste gerecht op de lijst van Ikan zijn natuurlijk de garnalen. Ze worden meestal gefrituurd (niet altijd in olie gekookt) en ze worden geserveerd met azijn, zout en wat kruiden. Dream (bekend als de “Ikan Do” in Turkije) wordt traditioneel met de vingers gegeten. Het is bedoeld om zo gegeten te worden dat je de nadruk legt op de kwaliteit en versheid van de ingrediënten. De betekenis van de Droom is ‘Ik ben Dromer’, wat betekent dat je in staat bent om te dromen en dat je dus maatregelen moet nemen om dromen te reinigen. Droomreiniging is een noodzakelijke maatregel om de versheid van de ingrediënten te waarborgen voor en na het bereiden van het gerecht.

Het volgende gerecht is de zogenaamde “Ikan Kava”, die wordt gemaakt van de wortels van de Kava-plant. Dit kan worden gedronken na een lichte Turkse koffie. De drank wordt bereid met zwart zout, groen zout en kokend water. De ingrediënten worden gemengd en de koffie wordt geserveerd. Je moet niet meer groen zout of “natriumvrij” zout drinken. In ieder geval moet je het zout uitspoelen voordat je het aan je koffie toevoegt. Daarna voeg je de bonen en honing toe. Je kunt de bonen eten met volkorenbrood of yoghurt met Serranoham. Wat je moet doen is het zout op smaak brengen met de andere ingrediënten. Je moet geen suiker toevoegen. Tegelijkertijd moet je complex suikervrij vanille-extract gebruiken.

Na de koffie, kunt u de mok gazhar soep nemen. Dit is een mengsel van rijst en vis. Als u klaar bent met de soep, moet u de rijst serveren. Rijst is een maaltijd op zich. Het is rijst die je zelf hebt bereid. U kunt de rijst naar eigen smaak maken en serveren met het vlees van uw keuze. Op deze manier voltooit u het eerste deel van het recept voor het maken van verjongingsthee. Het volgende deel is de timing, het toevoegen van de kruiden en specerijen. In dit geval moet u de bereiding voor verjongingsthee koken in een kookpot.

Lees meer

Toko winkel
Thaise keuken 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.