De geschiedenis van Sushi

Luxe gourmetschotel

Gourmetschotels staan bekend om hun grote flair en smaak. Maar vaak raakt iemand verstrikt in de planning van de maaltijd en de bijgerechten, wat resulteert in een minder dan bevredigende eetervaring.

Kreeft en Chop Suey

Kreeft en chop suey zijn favoriete Chinese desserts. Ze zijn verkrijgbaar in de meeste restaurants en hot dog rollers. Tijdens het examenseizoen hoor ik ze door mijn klasgenoten gegeten worden. Laat je echter niet voor de gek houden. Studies hebben uitgewezen dat kreeft en chop suey echt weinig calorieën en vet bevatten en bijdragen tot een gezond Chinees dieet. Kreeft en chop suey zijn samengesteld uit het antioxidant selenium en proteïne. Volgens onderzoek kan het verhogen van de hoeveelheid selenium in je dieet ook je gewicht reguleren. De inmiddels beroemde kreeftensoep van groene thee en de kreeftensoep van witte en zwarte bonen zijn ook goede bronnen van selenium.

sticks met kreeftenvlees en kreeftthermidor

stokjes met vlees en zeevruchten

stokjes met gekookte rijst of pasta, noedels of rijstkom

gekruide rijstkom met kreeft

gebakken rijst of pasta met kreeft

groenten met kreeft

kreeft huren

toast met zalm en kreeft

gebakken stokbrood met kreeft

annettale met kreeft

Hartige kreeft met je geliefde

Kreeft en Bieslook Sushi

Dit is een unieke delicatesse, die bestaat uit sushirijst gerold met kreeftenvlees en gegarneerd met fijngehakte bieslook. De naam “Chive” komt van een mix van twee Japanse woorden: “Chikushiki” en “Kishiki.” Dit betekent bieslook en azuki, die worden gebruikt om sushi te garneren. Delen van de bieslook en azuki worden gesneden en gebogen tot een klein half schelpje. Het broodje wordt vervolgens gevuld met zeevruchten en past in een klein rechthoekig mandje. De kreeft is de hoofdattractie, en alles wordt gerangschikt in de juiste sushi portie. Dit is een traditionele handgerolde sushi. De ingrediënten zijn onder andere gestolde sojabonenpasta, geroosterde dunne rijst, miso- of zeewier, wasabi en sesamzaadjes.

Chocolade Sushi

Dit is een andere sushi maak techniek waarbij een sushi rijst wordt gerold met binnenin dan gesneden. binnenin wordt gevuld met een pasta die lijkt op chocolade. Dit wordt gemaakt met nori, dat bekend staat om zijn oosterse smaak uit het Verre Oosten. Zwarte rijst is het gebruikelijke ingrediënt. In Japan wordt dit beschouwd als Rinne Sushi.

Maki-Maki is met houtskool opgerolde vis die aan de binnenkant van de rol wordt vastgehouden. Deze wordt vervolgens aan de buitenkant omwikkeld met nori. De oorsprong van Maki-Maki is nog niet bekend.

Nigiri is vis of zeevruchten met geraspte kokosnoot, gewikkeld in geribd katoen of banketbakkerspapier en gegarneerd met peterselie, gember en shiso (een groot groen blad). In Japan wordt nigiri traditioneel geserveerd met een ei, maar het wordt ook met andere garnituren geserveerd.

Oshizushi- dit is een soort sushi die in Japan voorkomt en in de jaren tachtig in de Verenigde Staten is geïntroduceerd. Dit wordt beschouwd als een moderne vorm van sushi en wordt beschouwd als fast food. In feite is de term sushi in Japan uitgevonden als een omelet gemaakt met geroerbakte zwarte bonen en werd het in Amerika “Sushi” genoemd.

Wat zijn deze vijf soorten sushi? Dat zijn:

* Nigiri sushi zijn handrollen.* Maki sushi worden rauw geserveerd met in azijn gezoete rijst.* Sumptuousugu worden geserveerd in dikke kommen gevuld met sushirijst en belegd met toppings zoals geraspte krab, avocado en komkommer.* Shigejuku zijn gerolde kommen gevuld met toppings en gewikkeld in rijst.* Negitoromaki is een hartvorm gewikkeld in sushirijst.* Toda zijn gerolde gerechten gevuld met rijst en zeevruchten.* Omakase zijn rijst gekruid met chili en worden geserveerd met rauwe vis of schaaldieren.

Het woord “Sushi” is afgeleid van het Japanse woord “Shitsumei” wat voedsel betekent dat met de hand of de vingertoppen wordt bereid. sushi is ontstaan doordat de vingers werden gebruikt om voedsel van de borden op te rapen. In de begintijd van sushi werden alleen de bovenste en onderste delen van de vingers gebruikt. Graham crackers en kleine groenten werden gebruikt om het voedsel op te pakken. Naarmate de vingergerechten groter werden en aan beide kanten werden geserveerd, werd de behoefte om de rijst en de vis samen te vouwen veel groter. De sushi werd een populair gerecht in landen als Japan en Amerika. Het wordt meestal met stokjes of met de hand gegeten.

De sushi heeft zich over de hele wereld verspreid en is een favoriet gerecht geworden in landen over de hele wereld. Het heetste gedeelte van de sushi is het krabvlees, de vis en de rijst.

Lees meer

Dry aged vlees 
Luxe gourmetschotel 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.