De geschiedenis van mini

Catering Breda

Als u het woord ‘catering‘ hoort, krijgt u waarschijnlijk een spiegelophanging op uw gezicht. Misschien denkt u aan een van die mini-koelkasten die u in de keukens van hotels en restaurants ziet, of aan een commercieel ‘cubby’ fornuis. Misschien huivert u als u bedenkt dat het voedsel dat in zo’n apparaat wordt bereid, in niets lijkt op het voedsel dat u thuis gaat eten. Het voedsel is misschien vers en gezond, maar de bereidingswijze is basaal en akelig eenvoudig.

De basismethode om aan voedsel waarde toe te voegen en er een weelderig genot van te maken, is het kookproces. Hoe ontmoedigend! Koken kan de ontwerper in de war brengen, maar de mogelijkheden van de kok zijn verre van beperkt tot het minimum. Een hedendaagse chef-kok kan alle aspecten van het koken aan, gaande van de bereiding van gebak en brood tot soep en risotto, bijna in zijn geheel. De technieken die bij elk van deze gevarieerde handelingen worden gebruikt, zijn gevarieerd en dragen stuk voor stuk bij tot de saamhorigheid van het eindproduct. De diversiteit van kookstijlen wordt weerspiegeld in de vele stijlen van de keuken.

In de oudheid was de Griekse keuken de voorloper van de beginjaren van Florence. Olijven en oliën waren al populair aan het worden in Italië, en de brood-, ravioli- en wijntradities waren ook overgeleverd aan Florence.

In de Middeleeuwen leek de Franse keuken nog maar weinig op de keuken van vandaag. Met uitzondering van het beroemde “mediterrane dieet”, werd het voedsel van het Middellandse-Zeegebied beïnvloed door de Grieken, Arabieren, Germaanse stammen, enz. Bovendien hebben de Europese landen niet veel kusten, zodat zeevruchten en vis niet voorkomen in het voedsel van deze gebieden.

De Elzas wordt beschouwd als de poort naar de Middeleeuwen. Het voedsel in deze streek werd niet in aarah, oven, maar in kelders bereid. Een van de meest populaire kelders in dit gebied was de cella do Gueu de Salerno. Dit was een vervanging van vlees door vis. De vis in de soep had een witte saus gemaakt van saffraan en noten. Deze werd op smaak gebracht met kappertjes en laurierblaadjes.

Het begin van de 21e eeuw bracht de Renaissance naar Europa. De Elzas was een prominente plaats voor deze culturele renaissance. De chef-koks van de renaissance brachten nieuwe ideeën en ingrediënten naar Europa. Vlees was geen geliefd ingrediënt in Europa en nu wordt het, ook al is het een geliefd ingrediënt, niet meer dagelijks geconsumeerd.

Uit klinische studies naar zwaarlijvigheid is gebleken dat het eten van vet of “slechte vetten”, zoals kokosolie, in Europa weinig populariteit geniet. De laatste jaren zijn de mensen echter steeds meer mager vlees en groenten gaan eten. Deze staan bekend als het gezonde dieet. De overgang naar een dieet uit de westerse wereld, gebaseerd op de beschikbaarheid van vlees, heeft grote gevolgen gehad voor de Elzas. Het staat bekend als het toevluchtsoord van de kruidendokter. Dat komt omdat er in het verleden veel belangstelling was voor de botanische studies van deze streek.

De kruidenstudies worden nog steeds in grote mate uitgevoerd in de regionale hoofdstad. Vandaag de dag is er een medisch centrum, ook wel bekend als de ziekenhuizen van de Elzas. Het behandelde een groot aantal patiënten, zowel levend als dood. Vandaag de dag is de Elzas bekend om zijn chocolade. Het heeft meer dan 1.300 variëteiten, waaronder: Bulgaarse, Deense, Duitse, Zwitserse, Roemeense en nog veel meer.

De meest populaire kazen zijn de: Zwitserse, Deense, Franse en meer. Zij worden sterk gekenmerkt door hun sterke karakteristieke smaak. De zwakke punten zijn het gebruik van kunstmatige emulgatoren en van boter in plaats van olie zoals in andere streken. Niettemin heeft deze indrukwekkende lijst deze kaas tot een populaire keuze in vele keukens gemaakt.

De Elzas is niet alleen een populaire kaas, maar ook een populair ingrediënt. Het is een sterke, roodgloeiende kaas die voornamelijk van geitenmelk wordt gemaakt. U kunt deze kaas gemakkelijk verwerken in de vorm van worst, delicatessen, gevulde pasta, geitenvlees en nog veel meer. In de regio Vaud is de ham ook populair en wordt hij ook gegeten in de vorm van gevulde pasta met verschillende soorten kaas, vaak met zure room en truffels.

De regio Rechts-München heeft ook de regionale lekkernijen gebracht, die op zich niets met koken te maken hebben. Recht München staat bekend om zijn “Hamburgse stijl” van koken. Deze stijl combineert de zuiverheid van de ingrediënten en een precisie in het koken, zoals te zien is in de traditionele worsten, noedels enurstrees. Hoewel deze kookstijl niet wijdverbreid is buiten Europa, vind je hem ook in veel andere landen. Hij is zeer aromatisch en sterk gearomatiseerd. Deze kaas is een uitzonderlijk ingrediënt bij de bereiding van niet alleen nachnotes en cronuts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.