Hoe u uw maaltijden plant?

Lunchen in Scheveningen

lunchen kan een lastige zaak zijn. We zijn gewend om bij het krieken van de dag op te staan, een snelle hap op kantoor, of thuis. Maar zelfs een gezondheidsbewuste, tijdbesparende maaltijd kan een slechte zaak zijn als die wordt overgeslagen. Het blijkt dat een voedzame maaltijd soms nodig is om de klus te klaren. Onaangenaamheden daargelaten, is het altijd een goed idee om vooruit te plannen. Kies een recept, maak de ingrediëntenlijst, oefen de bereidingsstappen, en pak je koelbox in. Als je toch bezig bent, beslis dan hoe ver je vooruit wil gaan in termen van voorbereiding: ga je binnen eten?

Afhankelijk van waar u naartoe gaat, wilt u zich misschien aan een bepaalde keuken of kookstijl houden. Als u openstaat voor het uitproberen van nieuwe dingen, vindt u het misschien leuk om mee te doen aan een food tour, waarbij u verschillende restaurants bezoekt en een voorproefje krijgt van hun stijl. Als u de voorkeur geeft aan bekende smaken, kunt u bij een bepaald restaurant blijven. Of je kunt gewoon je favoriete koolhydraatarme maaltijden thuis namaken. Als u nieuwe recepten wilt uitproberen, zorg er dan voor dat u er helemaal klaar voor bent. Aan de andere kant, vergeet niet voorzichtig te zijn met het toevoegen van deze nieuwe ingrediënten aan je oude favorieten. Je weet het misschien niet, maar veel toegevoegde suikers en oliën aan oude recepten kunnen ook problemen opleveren.

Probeer deze fouten te vermijden, en doe uw best, zowel voor de liefde voor het eten als voor uw persoonlijke gezondheid. Een groot deel van het plannen van je maaltijden is weten wat je kunt eten en wat je moet vermijden, volgens het advies van het Chartered Institute of Nutrition. Het grootste struikelblok is bijvoorbeeld eiwit. Het is waarschijnlijk een goed idee om vlees, gevogelte en vis te vermijden, en in plaats daarvan de nadruk te leggen op bonen, noten, granen en peulvruchten. Het hoofdvoedsel moet ook worden bijgesteld. Waar moet je fruit en groenten leggen? Welke salades kunt u met dit mengsel maken? En hoeveel maaltijden per dag moet je nemen?

Het zal veel tijd kosten om nieuwe recepten te maken. Het zal u waarschijnlijk meer tijd kosten dan u gewoonlijk gewend bent, eenvoudigweg omdat er zoveel meer tijd op de grond moet worden doorgebracht en er meer tijd nodig is om over een sudderend stoofpotje te waken. De beloning zou echter de moeite waard moeten zijn. Na het vervangen van bepaalde ingrediënten, zult u merken dat uw comfort food lichter en veel minder vullend is. Je zult weten wanneer alles in orde is in je voorraadkast. U weet dat het eten goed bereid is. En het beste van alles is dat u weet dat u authentiek voedsel krijgt, voedsel dat bereid is zoals het hoort.

Zo lijkt het toevoegen van magere yoghurt aan een stoofpotje een voor de hand liggende oplossing voor veel recepten, maar het koolhydraatgehalte van de yoghurt kan wel eens meer blijken te zijn dan wat u voor de maaltijd nodig heeft. Misschien moet u minder room gebruiken in uw tomatenpannetje, of mayonaise in uw sladressing. Eenvoudige vegetarische maaltijden kunnen leuk zijn om te maken en te eten. Ze zijn vaak snel en gemakkelijk te bereiden, en de voldoening te weten dat ze gezonder zijn dan andere bewerkte voedingsmiddelen kan koken en eten van vegetarisme aangenamer maken.

Lees meer

Cafe

Lunchen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.