De geschiedenis van de chocolade

Luxe chocolade bestellen

In de loop van de geschiedenis van de mensheid is luxe chocolade op vele artistieke en spirituele manieren gebruikt. Het is een subtiel en geraffineerd voedingsmiddel. Het wordt gebruikt in de kruidkunde. De olie uit chocolade wordt gebruikt om thee te zetten, waardoor het een heerlijk aroma krijgt.

In het Hindoeïsme en het Boeddhisme gelooft men dat chocolade een ‘pure wijsheid’ is van de Allerhoogste Heer Boeddha. Ook wordt in de Veda’s gezegd dat de Heer Krishna zijn verjaardag chocoladeoffers bracht (dat wil zeggen dat hij chocolade eet die gemaakt is van melk, zuivel en cacao). Men gelooft ook dat wanneer de ziel van een mens sterft, deze rechtstreeks naar de oneindige leegte gaat. Het is dus goed voor ons om chocolade in ons leven te hebben.

Themisophagus blijft evolueren. Net zoals de kleur of smaak van chocolade blijft veranderen, zo verandert ook de keuken van het menselijk ras. Af en toe vindt iemand een nieuwe manier om zijn of haar keuken te kruiden en de kruidentabel wordt alsmaar langer en langer. Abrikozen en kerrie worden vaak gebruikt in curry’s, pudding en desserts, maar veel mensen kennen de geschiedenis van deze twee ingrediënten niet. Ze zien ze alleen als een smaakmaker. Eigenlijk is de geschiedenis van deze twee ingrediënten een vrij interessante.

Voordat de mens gewassen leerde verbouwen, was hij voornamelijk vegetariër. Toen de mens vervolgens vuur ontdekte, leerde hij enkele van de ingrediënten te gebruiken die in dierlijke overvloed te vinden waren, zoals tarwe, maïs, runderen en varkens. Deze dierlijke producten werden vervolgens gecombineerd met vers fruit en noten. Die combinatie wordt de graanschuur genoemd. Het is waar we de uitdrukking “een graanschuur van kruiden” vandaan hebben.

Vervolgens wordt de getalswaarde van de dierlijke producten berekend en wordt het deksel erop gedaan. Het koken begint met het drogen van het vlees en het maken van brood van de wanden van de graanschuur. Het brood wordt in kleine stukjes gesneden en vervolgens in het midden van de rij gelegd om te worden herhaald tot de hele partij is gekookt. De groep die zit bestaat meestal uit volwassenen en zij hebben hun lievelingseten. Ze drinken hun lievelingswijn en eten hun lievelingseten. Ze genereren veel gespreksstof en het eten gaat gepaard met veel eten.

Vrouwen en kinderen komen samen en krijgen een band tijdens het koken. De kooksessie duurt van de lunch tot het avondeten. Het zwaartepunt van de maaltijd ligt meestal bij een rundvleesgerecht. Dit rundvlees wordt bijna elke dag gekookt. In een traditionele oven kan rundvlees niet minder dan medium gebakken worden. Een nieuwere manier van garen heet echter Karnrowning. Dit wordt gedaan door een hele koe met stro te omringen en te stoven. Ook de mens kan op deze manier een dier nabootsen.

Karanjeer is de naam van een stijl van gekookt rundvlees die bijna zoals bij ons wordt gekookt. Er wordt gezegd dat dit rundvlees op een bakplaat wordt gekookt in plaats van in de conventionele oven. Het rundvlees wordt typisch geserveerd met korianderchutney.

Ook mensen kunnen de prestaties van een dier nabootsen. Een gebruikelijke manier om dit te doen is door een simsim te creëren. Zij creëren aurga die de ervaring van het eten van het voedsel zoals gezien moet worden. Bijvoorbeeld, voedsel zoals kip curry en pakora worden typisch geserveerd met de palmen van een boze god. Korianderchutney en andere voedingsmiddelen werden echter van oudsher door de rijken gegeten en waren geen voedsel voor de armen. De betekenis van voedsel voor de rijken ligt in de lijn van het genot tijdens het bereiden ervan. Zo kan het gebeuren dat gerechten als palak paneer of kip kerrie met de rechterhand worden opgediend, maar een rijstgerecht met de linkerhand wordt bereid. Dit is iets dat wordt aangeduid als service aan de gasten.

Het is een traditie dat als men naar een bruiloft gaat, men eerst de vorm van aeteri aanneemt, oftewel het opdienen van het eten aan de gasten. Het eten moet zonder handen van het bord stromen. In aanwezigheid van gasten kunt u het beste de linkerhand gebruiken om te hanteren en te dragen, en de rechterhand om het eten van het bord te snijden en te dragen. Vergeet niet de rechterhand te gebruiken om het eten te kloppen en niet de linker, wat ook bekend staat als ‘Bangla’.

Zei dat “een receptiebalie” soms een “barrière tussen de gasten en het eten” moet hebben. Bij het herkennen van een tafel met koud eten moet men de juiste norm hanteren. Een oplevende samenleving noemt dit zelfs de ‘ijslijn’ tussen het dessert en het hoofdgerecht. Koud eten is eigenlijk een groente- of fruitgerecht. Vlees en vis zijn de twee hoofdgerechten van cold food catering. Groenten, geroosterde noten, crackers en ontbijt zijn zeer gebruikelijk op een koude voedsel catering cursus. Een warme maaltijd heeft ook een temperatuurreferentie nodig om het voedsel nauwkeurig te kunnen plaatsen. Temperatuur van voedsel met een referentie naar het kookpunt in plaats van de oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.